ez efi comm error Fort Defiance Virginia

Address 101 W Frederick St Ste 207, Staunton, VA 24401
Phone (540) 255-4811
Website Link
Hours

ez efi comm error Fort Defiance, Virginia

All plumbing connections were done as per the instructions. Are there any limitations to camshaft selection with the EZ EFI®? If you do not hear the fuel pump come on when you turn on the key, start there. The system doesn’t tell you what’s wrong, it just shuts down leaving you to guess which part of your car, that otherwise works fine, now is causing a problem for the

Mar 15, 2014 #1 racer17 Member Lifetime Gold Member 47 0 Mar 15, 2006 Houston Bought FAST’s EZ-FI 2.0 to top off the new 427 sbc in my first gen pro-tour You can change this preference below. Although my wiring was creating lots of interference on mine it seems if my cranking voltage dropped below 10.0 the car struggled to ever start/run. I gently checked each plug boot to make sure I didn't have a loose wire but they all seemed secure.

So I removed the engine ground from the frame and grounded the engine to the body on both sides of the block. then shut off and now does the comm error. Jeff- Installation is EVERYTHING.... like you said, "know what you are getting".

Anmelden Teilen Mehr Melden Möchtest du dieses Video melden? Feel free to read about my issues here if you would like but Ill certainly be following here. cyclone03, Dec 20, 2013 #34 fleming23 Member Joined: Dec 10, 2013 I found part of my issue.... Verify timing again to be 20 degrees at idle .

The MSD sits on a similar bracket on the drivers side inner fender. Or a manufacturing issue - or parts supplier... This time the screen loads and I begin the set up process. The TPS value is displayed in large digits above the “TPS%” text.

Cycling the key (waiting 10-15 seconds) returned everything to normal. How do I hook up a Chevy, Dodge or Ford transmission kick-down linkage? Terms of Use x Cookie and Data Use Consent We use cookies to improve your experience on this website and so that ads you see online can be tailored to your But it has to have an MSD to function.

I had same type issues with the latest build due to proximity of the main harness to the ignition box, coil and wires.( this is a bad layout, don't do this) If it is moving, that is noise and the EZ-EFI® computer thinks you are pressing the throttle and it in-turn is squirting fuel on every noise pulse. Dave MacDonald Ontario, Canada '66 Impala LT1/C950-,EFI,700R4,(sold 07/2011) '12 Sonic LTZ, Turbo, M6 '07 Pontiac Solstice GXP '06 Caddy CTS-V Edited by D.Mac on 12-29-13 05:06 PM. In the end I had pretty much zero interference on that "IRM" screen.

The engine was simpler. I also pulled the calport wiring out of the harness right back to the ECU and ran it the opposite direction to under the passenger seat. (ECU is on the pass Last edited by a moderator: Dec 17, 2013 obengston, Dec 17, 2013 #29 fleming23 Member Joined: Dec 10, 2013 Well today was the first day I have been able to drive It doesn't appear to be loosing ground either, at MSD or ECM, both confirmed.

Yeah, we went though that same song & dance with the running direct feeds to the ECM, etc.... These are DIY installs -- we have little knowledge of the skills of the installer - his electrical knowledge -- what all the parts of the "hot rod" are that he's Screen generates a com error and reboots. You can adjust the fuel adjustment fully negative and the problem usually improves (fully positive it will probably get much worse).

even recalibrated touch screen, and nope no change. With this being the first running LS powered car I knew we might have a few hurdles to jump. Since I made these two changes I have not had any more shutting off problem. Thats good, but you should hear the fuel pump turn on when you turn the key to the run position.

Sent from my iPad __________________ 70 Chevelle 496 cu. After I fix my distributor phasing I'll do more checks tomorrow. silvernblack Said: I have to go find this info. sedd is offline Quote Quick Reply post #5 of 5 (permalink) Old Jun 12th, 12, 12:43 AM Chevy67 Tech Team Kevin Join Date: Sep 2009 Location: Parker, Colorado Posts:

I did finally get it running. I think great, and wait until 5:30pm today to call trying to figure out what in the hell is going on. I agree with you Chris... Bring your mountain bike - and your dogs...

We still get the occasional comm disconnect but it is liveable. Go through it all, and everything seems good so try again. Put this on the FAST forum to see if it will light a fire over there but thought I'd share here to see if it generates any support/ideas. EZ-EFI V2.0 FAQ's Coming Soon Twitter Feed Find out what's happening, right now, at FAST™ Twitter: FASTEFIWhat are your thoughts on a silver LSXr #IntakeManifold? #goFASTer https://t.co/id7UWacs62 05:28:05 PM September 28,

Set all the parameters and fire the car. Don't remember how it grounds off the top of my head (either through FAST harness or to intake I assume.) Don't have the part number on the ECM. Anyhoo, I would like to share my experience (in addition to everyone else's) with the Fast EZ EFI. And how the heck did I get it started?

Don't remember how it grounds off the top of my head. Ketzer View Public Profile Send a private message to Ketzer Find all posts by Ketzer #26 03-29-2014, 01:58 PM GregWeld Lateral-g Supporting Member Join Date: Jul 2005 Location: and there were no comm errors. Then carefully tighten back down without moving distributor.

they load it back up and bring it back...I check it out. The core issue is that the FAST system does not play nice with many components commonly found on cars from this era. User Name Remember Me? My original builder’s skill set surpasses my own by a considerable margin and the folks at Powerfab have forgotten more than either of us will ever know about this stuff.

It is reset back to zero upon leaving this screen. My stuff "might" be in the engine room testing, which just means that they didn't find anything when bench testing.