fatal server error failed to initialize core devices Kress Texas

Address Lubbock, TX 79416
Phone (806) 928-8848
Website Link
Hours

fatal server error failed to initialize core devices Kress, Texas

I keep getting the message: "AddScreen/ScreenInit failed for driver 0" You get an error message like: (EE) R128(0): (Ron = 12288) + (Rloop = 17) >= (Roff = 12012) Fatal server Please report problems to [email protected] You can check for the detected devices in the log file (in most cases /var/log/Xorg.0.log) by looking for lines like: (--) PCI:*(1:0:0) Neomagic Corporation NM2200 [MagicGraph 256AV] rev 32, Mem @ Over the past 2 weeks I've followed a number of tutorials, one of which probably set something up to allow KDE to start, but I can't find that tutorial now -

zelgadis View Public Profile View LQ Blog View Review Entries View HCL Entries Find More Posts by zelgadis 08-26-2002, 05:17 PM #13 Debianewb Member Registered: Aug 2002 Posts: 50 Strange.. ---------------------------------------------------------------------------------- Time for my next mission: Quote: To restore s0und.. If you don't, you will have problems detecting mice and video hardware. How this is done depends heavily on the OS and/or the distribution you use.

Note: Be sure you have either hotplug or udev installed. Offline #10 2010-02-20 15:13:15 m4co Member Registered: 2009-12-29 Posts: 117 Website Re: [SOLVED] X unabled to activate core devices Guys..embarrassing...The error was that my disk was full !the root logical volume You can check this by doing a netstat -ln. MM Series 8.

Something is very wrong here. This can be found in the log file "/var/log/XFree86.0.log". My Xserver refuses to start and gives me the error message: Fatal server error: could not open default font 'fixed' When reporting a problem related to a server crash, please send It essentially rebuilds the fonts.dir and fonts.scale files and force refreshes the cache.

Fatal server error: no screens found In most cases this means there are no video modes available for your configuration. Please check FAQMiscellaneous for information how to configure your Xserver. Here is the XFree86.0.log file with the errors at the end, in its entirety. KDM/GDM etc ?

If you start your servers using startx you can do startx -- :1 to start a server with display number 1. All was working fine until recently when, after signing out after a days' work, I could no longer sign in the next day, only the console would work. Or did I misinterpret your remark? Contact Us - Advertising Info - Rules - LQ Merchandise - Donations - Contributing Member - LQ Sitemap - Main Menu Linux Forum Android Forum Chrome OS Forum Search LQ

I have reformatted and re-installed my system twice, and always the same things happened the following day while rebooting. I ran cat < /dev/inportbm > /dev/null,again, there is no such file.Please help to get this back up and running.John Kurtz(II) Initializing built-in extension RENDER(**) Option "Protocol" "BusMouse"(**) Mouse0: Protocol: "BusMouse"(**) If you're gonna be spending any time with no X running, then yeah, enable it. Long story short (too late!), this is still a problem for me...)I've installed from the Trixbox 2.0 iso, and gone through the following (history list):Code: Select all11 yum grouplist

This can be found in the log file "/var/log/XFree86.0.log". If you are using a distribution and X and your kernel were shipped by your distribution vendor you should contact your vendor support to find out how to fix this problem. Is that so? My XF86Config.new file: Code: Section "ServerLayout" Identifier "XFree86 Configured" Screen 0 "Screen0" 0 0 InputDevice "Mouse0" "CorePointer" InputDevice "Keyboard0" "CoreKeyboard" EndSection Section "Files" RgbPath "/usr/X11R6/lib/X11/rgb" ModulePath "/usr/X11R6/lib/modules" FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/misc/" FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/Speedo/"

Basically (and to save others searching, and to mirror the answer if that one goes away, this is the post:Code: Select allthe following address will help you if you already havent. I was confused while installing using kernel 2.4, 'cause I was presented with a lot more optional modules except for the few in the "2.2 installation". This message tells that the Xserver is trying to contact a font server which appearantly isn't running. Reply With Quote 04-10-2005 #3 puntmuts View Profile View Forum Posts Private Message View Articles Linux Enthusiast Join Date Dec 2004 Location Republic Banana Posts 562 In xorg.conf: Code: Change Section

Just starting out and have a question? Usually you'll see another error message describing what went wrong in more detail: Message: "No devices detected" You get an error message like: (EE) No devices detected. What gpu and driver you have installed ? After updating X won't start anymore.I had this problem before, but it would only happen after I update zlib.The error message on X.org.log is:Fatal server error:Failed to activate core devices.After a

But tnx anyway! S Apr21 59:03 [X] it indicates that there is indeed an Xserver running under this PID. I tried to update my Suse 9.1 to 9.2 using YaST and after I rebooted I cant get into KDE . Top yyagol Posts: 1015 Joined: 2006/06/10 18:27:44 Location: 32 4′N 34 47′E Contact: Contact yyagol Website startx problem - missing config file?

That way, all user space programs will be able to use your mouse. mouse? Please try to extend these ranges carefully until you get a working mode. Since I read USB-support was better with the 2.4 kernel this seemed a logical choice.

Blogs Recent Entries Best Entries Best Blogs Blog List Search Blogs Home Forums HCL Reviews Tutorials Articles Register Search Search Forums Advanced Search Search Tags Search LQ Wiki Search Tutorials/Articles Search Bus Mouse 4. The time now is 03:44 PM. This could be a missing or incorrect setup of xkeyboard-configHow can I re-configure my keyboard ?And why did this happen after the update?

Find More Posts by Thymox 08-14-2002, 08:11 PM #6 Debianewb Member Registered: Aug 2002 Posts: 50 Original Poster Rep: Where can I find such a file.. Below is the generated XFree86.0.log: [code] This is a pre-release version of XFree86, and is not supported in any way. Main Menu LQ Calendar LQ Rules LQ Sitemap Site FAQ View New Posts View Latest Posts Zero Reply Threads LQ Wiki Most Wanted Jeremy's Blog Report LQ Bug Syndicate Latest Offline #6 2010-02-19 14:17:50 flamelab Member From: Athens, Hellas (Greece) Registered: 2007-12-26 Posts: 2,160 Re: [SOLVED] X unabled to activate core devices Try reinstalling the xorg group.Then install xorg-input-driversthen make your

Caught signal 11, server aborting" please help ! No, I don't. (II) resource ranges after preInit: [0] -1 0xffe00000 - 0xffffffff (0x200000) MX[B](B) [1] -1 0x00100000 - 0x3fffffff (0x3ff00000) MX[B]E(B) [2] -1 0x000f0000 - 0x000fffff (0x10000) MX[B] [3] -1 For each rejected mode you can see in the log file the reason for rejection: ... (II) VGA(0): Not using default mode "320x200" (vrefresh out of range) (II) VGA(0): Not using If you are sure there is no other server running on your system and above ps command indicates that no server with this PID is running, you should remove the file

Thymox View Public Profile View LQ Blog View Review Entries View HCL Entries Visit Thymox's homepage! What should I choose to enable USB-mouse support? but the point is,that after a loss of power, I boot the machine, and no mouse. I went searching for '"/dev/fb0" xorg.conf centos' and found the answer here:GNOME Support Forum as posted by the handle 'priyanke'.