freenas boot mount error Schuyler Falls New York

Address 220 Tom Miller Rd, Plattsburgh, NY 12901
Phone (518) 563-0733
Website Link http://novatec-ny.com
Hours

freenas boot mount error Schuyler Falls, New York

Stay logged in Sign up now! Can you tell if both thumb drives are powered on when you run into the issue?As the thumb drive is powered off after the kernel has loaded I would rule out I find that incredibly strange. I've cleanly installed FN with diff builds twice on these and have no such install issues. #7 Updated by Cpu Roast almost 2 years ago Cpu Roast wrote: I have 2

I had to reinstall and configure plex and cifs again but it wasn't too bad, overall a hour or so of work overall. Even if the system boots from the other USB drive, you still get those errors. You won't be able to vote or comment. 123Just got back from Vacation, now Freenas box won't boot. (self.freenas)submitted 1 year ago by -RYknowLike the title says. I was having another 16Gig usb2 Scandisk blade, which works fine.

A second or two after the manual mount prompt shows up I get log messages showing that da0 has been registered - seems just like the mount root needs to wait some gigabyte motherboard. 2 intel gigabit card. These cases each exercise different sets of circumstances, and the answer for each one should be consistent. The screen shot is the same.

Can you google a bit to see if those have been MFCd into 9.1, and if not, create a feature request at support.freenas.org to see if they can be. I will definitely see if I can backup my metadata from Plex in the future. It worked fine. Tried to load 10.2 on 3 differen machines(usb cdrom and ata cdrom) also on virtualbox(ata).

Sufficient replicas exist for the pool to continue functioning in a degraded state. Before going I shut everything in the house down, and unplugged everything. Learn more You're viewing YouTube in German. Interesting...

Not only does it take forever to download all the metadata but I have to manually put in what I have already watched now which will take an immense about of You'll indeed have to reinstall it. I tried this (see post #6) on a Windows computer but nothing improved. There are some interesting lines right after it booted correctly.

Read the FreeNAS manual. https://forums.freenas.org/index.php?threads/mountroot-assistance-needed.25411/ Well... Is there a set of affordable USB sticks that I can get that are KNOWN WORKING? #33 Updated by Jordan Hubbard over 1 year ago Jason: We don't know where the But let's make sure that is what's going on -- so let's make sure you can, or can not, get to the second level menus.

I am using the usb3 on usb 2 port. Reboot and it goes unavailable again. [[email protected]] ~# zpool status pool: freenas-boot state: DEGRADED status: One or more devices could not be opened. Just tried booting the default snap shot. I think you may have misunderstood me.

I was able to install to SanDisk Ultra Fit 32GB, but after that FreeNAS never booted from it. Hardware recommendations • RAID5/RAIDZ1 is dead Read my guide! From what I can gather, you don't get the USB_ERR_IOERROR might be because your testing with 2 mirrored USB devices and for whatever reason, one drive is still available to "boot By default, this is not the case in 9.10, but it is nice to know it will be handled properly for 10. #68 Updated by Sean Fagan 5 months ago sigh

Not the answer you're looking for? If you haven't, then it will be more difficult. Could you clear that up for me at least a little? Another potential fix from the forums is this which recommends getting the USB key to behave like a floppy (no details given).

This is with them installed to both USB sticks in a mirror. Will attempt tomorrow. #20 Updated by Jason Gould over 1 year ago Just to update a bit on this. I have no idea how I got it to at least boot the first time.Moved back over to an old 9.2.1.7 install on my old trusty lexar 4GB and it booted After a few hours of troubleshooting I finally reached this page.

I was able to install 9.3 to USB. But it is good to hear that xhci will get officially enabled in FN10. What could possibly go wrong? Has this fix been incorporated into FreeNAS 9.3?? #41 Updated by Kay Bee Null over 1 year ago Just took a look at the code in the FreeNAS 9.3 Standard Jail

Grub doesn't do any specific USB passthrough or anything, once the kernel is loaded, it's on its own. Updated over 1 year ago. Status:DuplicateStart date:Priority:ExpectedDue date:Assignee:Xin Li% Done:0%Category:BackendTarget version:9.2.0-RELEASE Seen in:9.1.1-RELEASE Hardware Configuration: ChangeLog Entry: Description Installation from USB media failed on new system with haswell failsstarts up installer but stops on mounting with Additionally, I put FreeBSD 9.2 on the same USB stick and it boots perfectly fine on that box so this is clearly a FreeNAS specific issue.

Also, where those test image will be located ? #19 Updated by Jordan Hubbard almost 3 years ago Status changed from Investigation to Duplicate BRB: Duplicate of #3273 #20 Updated by Type: set debug.acpi.disabled="hostres" boot and see if it works. Is intelligence the "natural" product of evolution? We don't know.

Only you can prevent flame wars! But if I reboot again then it does the same screen. I haven't tried much of anything just yet, as I've just started tackling the issue. The drive does reappear when I unplug and plug it back in as well, but by then, I'm already dropped into the mountroot prompt and can't continue.

Inserting the memory stick back in a usb 2 port solved the issue. #5 Updated by Xin Li over 2 years ago Another shot in the dark -- will loading xhci.ko Die Bewertungsfunktion ist nach Ausleihen des Videos verfügbar. Hinzufügen Möchtest du dieses Video später noch einmal ansehen? Because there are so many different combinations of USB controllers and devices, we would need your help to actually solve the issue.

It's even simpler and faster install than PCBSD(TruOS). dlavigne, Jul 4, 2013 #2 Savell Martin FreeNAS Experienced Joined: Jun 10, 2013 Messages: 135 Thanks Received: 1 Trophy Points: 21 Installed from a CD.