failed to identify i/o error err_mask=0x4 Glyndon Minnesota

Address 800 2nd Ave N Apt 1108, moorhead, MN 56560
Phone (218) 251-8381
Website Link
Hours

failed to identify i/o error err_mask=0x4 Glyndon, Minnesota

Guest is a Linux 3.1.0 system. Format For Printing -XML -Clone This Bug -Top of page First Last Prev Next This bug is not in your last search results. Could you tell me if you are still having problems with the latest kernel? LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware ata3.00: failed to IDENTIFY User Name Remember Me?

physical id: 4 bus info: [email protected] version: 6.10.7 serial: 0002-06A7-0000-0000-0000-0000 slot: LGA1155 size: 3101MHz capacity: 4GHz width: 64 bits clock: 100MHz capabilities: x86-64 boot fpu fpu_exception wp vme de pse tsc cascade9 View Public Profile View LQ Blog View Review Entries View HCL Entries Find More Posts by cascade9 04-19-2012, 07:33 PM #5 adrianmariano Member Registered: Dec 2004 Distribution: Ubuntu Through google, I found out udev had written the old device info from my previous motherboard in /etc/udev/rules.d/70-persistent-net.rules. The device model is indicated here:Code: [Select]May 21 08:40:59 GOOGOLPLEX kernel: ata4.00: ATA-8: SAMSUNG HD204UI, 1AQ10001, max UDMA/133
See here if the AHCI setting doesn't work: http://lime-technology.com/forum/index.php?topic=27414.msg241280#msg241280 Logged Include your VERSION

It seems Google can't spit out the solution, should I report a bug to the kernel devs and pray that they look it up? Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug. cascade9 View Public Profile View LQ Blog View Review Entries View HCL Entries Find More Posts by cascade9 Thread Tools Show Printable Version Email this Page Search this Thread Advanced The device model is indicated here:Code: [Select]May 21 08:40:59 GOOGOLPLEX kernel: ata4.00: ATA-8: SAMSUNG HD204UI, 1AQ10001, max UDMA/133
See here if the AHCI setting doesn't work: http://lime-technology.com/forum/index.php?topic=27414.msg241280#msg241280Since I set the BIOS

Could it have anything to do with the drives themselves please?Unless you have older IDE drives connected to an IDE disk controller, no disks should show as hdX. I tried swapping the DVD to a free SATA port and it's still dysfunctional. (The device has shown up, but I see a stream of errors similar to the ones I Apologies if it has reached you inappropriately.] This bug was reported against the linux-meta package when it likely should have been reported against the linux package instead. LOL on the plus side I've transfered a whopping 32.1gb since my first post.

Code: Apr 17 06:23:08 alpaca kernel: [156391.589757] ata3: hard resetting link Apr 17 06:23:08 alpaca kernel: [156391.909682] ata3: SATA link up 1.5 Gbps (SStatus 113 SControl 310) Apr 17 06:23:08 alpaca They are all reported, and work > great. Matt Darcy (matt-darcy) wrote on 2009-08-06: #2 If possible try it on another motherboard - one that is not NV based. I am currently observing it using a 32bit kernel under a 64bit host system.

Are you sure about this? Changes will remain in memory only, until you decide to write them. system 00:01: ioport range 0x4d0-0x4d1 has been reserved system 00:01: ioport range 0xa00-0xa7f has been reserved system 00:01: ioport range 0x880-0x88f has been reserved system 00:0c: ioport range 0x400-0x4bf could not kernel-janitor (kernel-janitor) wrote on 2009-08-11: #3 [This is an automated message.

Two of the drives, hda and hdb, are not configured as AHCI in BIOS. This got me through the install and everything. I'm not positive, but I think this error existed before I did this. error, file /DSDT.aml not found.

APIC timer calibration result 16638250 Detected 16.638 MHz APIC timer. The bios option did not appear to work (I don't have a dell, it's an asus A8V-MX motherboard) so I added the line to grub. I have x5 sata devices attached to my computer. Two of the drives, hda and hdb, are not configured as AHCI in BIOS.

I recently RMA'd my motherboard, and one of the first side effects I noticed was my ethernet (eth0) was completely missing. Kind regards, Vegard Nossum -- To unsubscribe from this list: send the line "unsubscribe linux-kernel" in the body of a message to [email protected] More majordomo info at http://vger.kernel.org/majordomo-info.html Please read the comment:4 Changed 5 years ago by Skinkie Status changed from closed to reopened Resolution fixed deleted This still happens in 4.1.6. For more advanced trainees it can be a desktop reference, and a collection of the base knowledge needed to proceed with system and network administration.

adrianmariano View Public Profile View LQ Blog View Review Entries View HCL Entries Find More Posts by adrianmariano 04-21-2012, 07:28 AM #8 cascade9 Senior Member Registered: Mar 2011 Location: Home | New | Search | [?] | Reports | Requests | Help | NewAccount | Log In [x] | Forgot Password Login: [x] | Report Bugzilla Bug Legal Share your Please let us know your results. Logged Joe L.

Here is the kernel version number Linux pdc 2.6.21-1.3228.fc7 #1 SMP Tue Jun 12 14:39:26 EDT 2007 i686 i686 i386 GNU/Linux Comment 1 srinivas varadaraj 2007-06-18 22:37:11 EDT An update on I also swapped out a few disks today. Subscribing... Offline #5 2008-04-15 14:10:06 gajo Member Registered: 2008-04-01 Posts: 93 Website Re: long boot due to ata recognition problems [SOLVED] I've bought a new PATA cable, even tried meddling with master/slave

Thanks in advance. [This is an automated message. I'm not positive, but I think this error existed > before I did this. > Thanks for your time, > Alan Index | Next | Previous | Print Thread | At this point the messages have ceased and the DVD drive no longer exists. Contact Gossamer Threads Web Applications & Managed Hosting Powered by Gossamer Threads Inc.

comment:6 Changed 5 years ago by frank Which host and which guest is that? Rename boot(flash)/extra/.4. VT82C586/B/VT82C686/A/B/VT8233/A/C/VT8235 PIPC Bus Master IDE Flags: bus master, medium devsel, latency 32, IRQ 17 [virtual] Memory at 000001f0 (32-bit, non-prefetchable) [size=8] [virtual] Memory at 000003f0 (type 3, non-prefetchable) [size=1] [virtual] Memory comment:8 Changed 5 years ago by Skinkie Guest is a 32bit system.

comment:15 Changed 5 years ago by frank Summary changed from SATA disks not found after reboot into linux to SATA disks not found after reboot into linux (ICH9 only) comment:16 Changed Apologies if it has reached you inappropriately; please just reply to this message indicating so.] tags: added: kj-expired Changed in linux (Ubuntu): status: Incomplete → Expired See full activity log To I have recently bought new comp. Download in other formats: Comma-delimited Text Tab-delimited Text RSS Feed Contact – Privacy policy – Terms of Use ata1.00: failed to IDENTIFY (I/O error, err_mask=0x4) From: Vegard Nossum Date: Sat Feb

I started to copy all my data from one sata drive to the other (about 320ish GB) and it is telling me that I will need to wait 44hours!!!!!! Join our community today! which is clearly unsuitable. Rename the /boot(flash)/plugins directory.3.

Having a problem logging in? I am using the latest 12a release.Now with full syslog attached. PCI: Enabling device 0000:02:00.1 (0000 -> 0001) ACPI: PCI Interrupt 0000:02:00.1[b] -> GSI 17 (level, low) -> IRQ 17 Switched to high resolution mode on CPU 1 PCI: Setting latency timer The number of cylinders for this disk is set to 267349.

Switching Chipset works. I have put the OVA file online:  http://stefan.konink.de/contrib/vbox/SATA%20Failure%20with%20nosmp.ova It is really easy to see, just watch grub. The strangest thing is that, it think it might be related to the Linux kernel itself. Closing as requested...

Commit interval 5 seconds EXT3 FS on sda2, internal journal EXT3-fs: mounted filesystem with ordered data mode. Offline #4 2008-04-14 12:26:17 gajo Member Registered: 2008-04-01 Posts: 93 Website Re: long boot due to ata recognition problems [SOLVED] I remember in your first post you mentioned some sort of