fatal server error no valid fontpath Lake Leelanau Michigan

MetTech was founded by Jeremy Metcalf who, after ten years working in the field of Information Technology in the public sector, saw a need for a professional, experienced and affordable Information Technology agency in Traverse City and formed MetTech to fulfill those needs in Northern Michigan. We offer a wide variety of services, on-site, over the phone and via e-mail. For a listing of our services, rates and further information, please visit our links to the left or feel free to contact MetTech at (231) 714-4MET (4638)!

MetTech provides computer sales, computer upgrades, computer hardware and software repair and installation, website and database design, home and commercial surveillance monitoring systems and wired and wireless networking.

Address Traverse City, MI 49686
Phone (231) 714-4638
Website Link
Hours

fatal server error no valid fontpath Lake Leelanau, Michigan

Please check FAQMiscellaneous for information how to configure your Xserver. Deleted.
(--) SVGA: Mode \ "320x200" needs hsync freq of 31.47 kHz. The number denotes the display number (in this case 0). Last edited: Mar 4, 2008 mayhem, Mar 3, 2008 #1 topdog Active Member HowtoForge Supporter Do you have the package xserver-xorg-core installed ?

These tell you that the fonts were probably not installed correctly. Xenforo skin by Xenfocus Contact Us Help Imprint Home Top RSS Terms and Rules Forum software by XenForo™ ©2010-2014 XenForo Ltd. here is the output of /var/log/Xorg.0.log I could do with some help please Code: [email protected]:~# less /var/log/Xorg.0.log X.Org X Server 1.4.0.90 Release Date: 5 September 2007 X Protocol Version 11, Revision It attempts to load the nvidia module instead.Your screen won't be driven by the Nvidia chip with Bumblebee.

The message may give you a clue: you may be using the wrong version of the module, or the file may not exist. You should get a later DRM module version. On UN*X like systems the server is usually owned by root and runs with the SUID bit set so that it runs with root privileges even if started by an ordinary giving up.

Therefore please make sure that this directory exists and is readable. Using a default monitor configuration. [ 92.941] (==) Automatically adding devices [ 92.941] (==) Automatically enabling devices [ 92.984] (WW) `fonts.dir' not found (or not valid) in "/usr/share/fonts/misc/". [ 92.984] Entry If you start your servers using startx you can do startx -- :1 to start a server with display number 1. It was so obvious even a child could have figured that out.

solaris x11 vnc share|improve this question asked Feb 4 '09 at 4:14 stu 2,951115172 StackOverflow is for programming questions. Can Communism become a stable economic strategy? Otherwise it'll throw an error because by default .xinitrc has all the exec commands commented out. Entry deleted from font path. (WW) The directory "/usr/share/fonts/X11/100dpi" does not exist.

Extra info that may or may not be relevant: PPC 9500 w/ PowerLogix G3 card 128 MB ram Mac OS 8.6 (2) 2 GB SCSI hard drives: sda (HFS)->MacOS, sdb (/ It should no longer be seen on any recent X server release since the required fonts are now builtin to libXfont. Do you want to help us debug the posting issues ? < is the place to report it, thanks ! Entry deleted from font path.

It is recommended that the Xserver loads the fonts directly. This message indicates that there is already a server with this number running on the system. the standard modes of the graph driver wouldn't fit for your monitor.

what you have to do is to put a ModeLine "800x600" 800 xxx xxx xxxx  600 Please note: on older monitors you need to be careful extending the ranges as it can be easily destroyed.

XIO: fatal IO error 104 (Connection reset by peer) on X server ":0.0" after 0 requests (0 known prossesed) with 0 events remaining. I keep getting the message "Unable to load required base modules, Exiting..." You get an error message like: (II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/libpcidata.a (II) Module pcidata: vendor="The X.Org Foundation" compiled for 6.7.0, module If this is the package you are using, the FontPaths should instead be Fontpath "/usr/share/fonts/X11/misc" FontPath "/usr/share/fonts/X11/Type1/" FontPath "/usr/share/fonts/X11/75dpi/" FontPath "/usr/share/fonts/X11/100dpi/" There is also a possibility that the [fontpath]/misc/fonts.alias file is You can also let the server generate a config file: as root just run X -configure.

Deleted.
(--) SVGA: Mode \ "640x480" needs hsync freq of 43.27 kHz. Your xorg.conf file is still there and being loaded as indicated by this line:[ 18.398] (==) Using config file: "/etc/X11/xorg.conf"Fix these two simple things and you will have a working X Deleted.
(--) SVGA: Mode "1024x768" needs hsync freq of 48.36 kHz. \ Deleted.
(--) SVGA: Mode "640x480" needs hsync freq of 53.01 kHz. Message: "Unable to locate/open config file" You are getting the message: (EE) Unable to locate/open config file (EE) Error from xf86HandleConfigFile() This means that the Xserver cannot find a configuration file

Therefore please make sure that this directory exists and is readable. Please try to extend these ranges carefully until you get a working mode. There may be other reasons why you get this message. So, can anyone offer this newbie some help?

Therefore it should be able to open the configuration file regardless of who owns it or of its permissions. How this is done depends heavily on the OS and/or the distribution you use. Links: FAQ Last edited Thu Sep 19 07:06:07 2013 [email protected] Discussion: b71: Fatal server error:,No valid FontPath could be found (too old to reply) Gérard Henry 2007-09-06 13:10:45 UTC PermalinkRaw Message Tuazon: "Re: Fatal server error: No valid modes found" This archive was generated by hypermail 2a24 : Mon Aug 28 2000 - 14:34:27 MDT [prev in list] [next in list] [prev

If you are using a distribution it usually comes with a configuration tool for X, so you may just want to rerun the configuration tool to correct the setup. You may therefore try to reinstall your Xserver modules. Topics: Active | Unanswered Index »Newbie Corner »Can't start xserver Pages: 1 #1 2012-05-02 14:22:59 rhklinux Member Registered: 2012-05-02 Posts: 18 Can't start xserver I am new to archlinux but using Deleted.
(--) SVGA: Mode "800x600" needs hsync freq o f 64.02 kHz. \ Deleted.
(--) SVGA: Mode "1024x768" needs hsync freq of 62.50 kHz. \ Deleted.
(--) SVGA: Mode "1152x864" needs hsync freq of

Deleted.
(--) \ SVGA: Mode "512x384" needs hsync freq of 34.38 kHz. If you don't, you will have problems detecting mice and video hardware. Last edited by weirddan455 (2012-05-03 07:30:41) Offline #7 2012-05-03 09:33:21 rhklinux Member Registered: 2012-05-02 Posts: 18 Re: Can't start xserver I have xorg-twm xorg-xclock xterm and dbus installed,and dbus is running Solaris sparc box, SunOS 5.10 Generic_120011-14 sun4u sparc SUNW,UltraAX-i2 The machine has openwin installed with symlinks from all of the usual X11 directories.

Please report problems to [email protected] server problemThere may be different reasons for this:Somewhere (pretty much at the beginning of the log) there is a message:Could not init font path element unix/:7100, Deleted.
(--) SVGA: Mode "400x300" needs hsync freq of 35.16 kHz. \ Deleted.
(--) SVGA: Mode "400x300" needs hsync freq of 37.88 kHz. Module Loader present Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting, (++) from command line, (!!) notice, (II) informational, (WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown. (==) Why are unsigned numbers implemented?

To start a second server on the same system you have to give it a different dislay number. You can then either correct the config file or regenerate the config file. Deleted.
(--) SVGA: Mode "1024x768" needs \ hsync freq of 56.48 kHz. Why does argv include the program name?

These Aren't Roasted! Each entry in the list of specified or default video modes gets checked if it lies withing the limit or the hardware: if it lies within the sync range specified or S Apr21 59:03 [X] it indicates that there is indeed an Xserver running under this PID. Normally it is no problem if some font path elements listed in your xorg.conf are missing.

As the link to your Xorg is missing. I keep getting the message: "no screens found" This is a very general message telling you that something went wrong and there is no screen left which the server can successfully If you need non-latin character sets more fonts may be required. With the passing of Thai King Bhumibol, are there any customs/etiquette as a traveler I should be aware of?

Offline #14 2012-05-04 14:29:00 Pres Member Registered: 2011-09-12 Posts: 423 Re: Can't start xserver Glad you got it working. topdog, Mar 4, 2008 #2 mayhem New Member No i havnt done that. Deleted.
(--) SVGA: Mode "480x300" needs hsync freq of \ 39.56 kHz.