freedesktop hal device volume member mount error name unset Sebec Maine

Address 23 Spring St, Dexter, ME 04930
Phone (207) 924-0190
Website Link http://www.sselectronics.org
Hours

freedesktop hal device volume member mount error name unset Sebec, Maine

I haven't had any need for it yet, but I'm wondering if there's something going on behind the scenes that I don't know about that whether I should have HAL running. Post #31 in this thread has details. On the other hand you could also try restarting the hal daemon by executing: /etc/init.d/haldaemon restart Another way of fixing the problem is to just add the policies to the Permissions So we can add a new policy for the group called "plugdev" or "cdrom" or whatever group you feel like.

So we can add a new policy for the group called "plugdev" or "cdrom" or whatever group you feel like. Click Here to receive this Complete Guide absolutely free. Post #15 is a "solution" in search of a problem. All rights reserved.

Offline Pages: 1 Index ┬╗Kernel & Hardware ┬╗[Solved] HAL says "Rejected send message"! alkos333 View Public Profile View LQ Blog View Review Entries View HCL Entries Find More Posts by alkos333 12-12-2008, 03:49 PM #38 Woodsman Senior Member Registered: Oct 2005 Distribution: zoran119 View Public Profile View LQ Blog View Review Entries View HCL Entries Find More Posts by zoran119 02-07-2008, 09:07 AM #33 rworkman Slackware Contributor Contributing Member Registered: Oct Woodsman View Public Profile View LQ Blog View Review Entries View HCL Entries Find More Posts by Woodsman 01-27-2009, 11:48 AM #39 alkos333 Member Registered: Dec 2006 Posts: 271

I am using XFCE/Slim as well and didn't get any love with the "ck-launch-session", but adding the policy that swiftscythe mentioned above did the trick for me. I'm just not sure were both /etc/rc.d/rc.hald and /etc/rc.d/rc.messagebus set not to be executable before I changed them. Konqueror claims it is unmounted tho. Crypto"/>

nutpantsMay 30th, 2008, 01:28 AMbump i can find no way to fix this.. I do have the occasional instance where it would just be handy to have it working under Konqueror. 07-30-2008,06:06 AM #5 imported_=Tron= View Profile View Forum Posts Senior Member Join Date So if you have and got it working, your feedback is welcome. Generated Fri, 14 Oct 2016 12:50:59 GMT by s_ac5 (squid/3.5.20) BackTrack Linux - Penetration Testing Distribution HOME COMMUNITY FORUMS WIKI BT Swag BLOG DOWNLOADS HOW TO TRAINING Online Training Live

mount a data cd Now, I cannot do it through xfce. The time now is 01:05 AM. Board footer Jump to Newbie Corner Installation Kernel & Hardware Applications & Desktop Environments Laptop Issues Networking, Server, and Protection Multimedia and Games System Administration Other Architectures Announcements, Package & Security Perfect!

My output of the mount command is: /dev/hda2 on / type auto (rw) . evilDagmar View Public Profile View LQ Blog View Review Entries View HCL Entries Find More Posts by evilDagmar 12-12-2008, 02:04 PM #37 alkos333 Member Registered: Dec 2006 Posts: 271 Konqueror claims it is unmounted tho. Error: A security policy in place prevents this sender from sending this message to this recipient, see message bus configuration file (rejected message had interface "org.freedesktop.Hal.Device.Volume" member "Mount" error name "(unset)"

The cdrom does not work tho. That way you don't have to add a group and specify to which group you are allowing access to the Volume devices. I get the following: a security policy in place prevents this sender from sending this message to this recipient. I currently don't run HAL, but I'll install it if that's a better solution.

I get the following: a security policy in place prevents this sender from sending this message to this recipient. Good ideas do not need lots of lies told about them in order to gain public acceptance. Crypto"/> Contact Us - Advertising Info - Rules - LQ Merchandise - Donations - Contributing Member - LQ Sitemap - Main Menu Linux Forum Android Forum Chrome OS Forum Search LQ

If not (and, NO, don't change the ownership), then it's not going to work,and that's exactly as expected. but im stuck.. I cannot tell from the messages above, is this supposed not to work? This is caused by the hal daemon not allowing you to access the device because of a security policy.

why are the pactches not accepted by the developer? Please visit this page to clear all LQ-related cookies. The latest hal upgrade changed the way permissions are granted to use "at_console" rules. Any help would be appreciated.

What happened, and what is this exec ck-launch-session stuff? I have removed the vsupdfstab as an attempt to undo the post 15. A security policy is in place the prevents this sender from sending this message to this recipient, see message bus configuration file (rejected message had interface "org.freedesktop.Hal.Device.Volume" member "Mount" error name The time now is 08:05 PM.

The hardware is static and manually mounting the occasional CD or floppy is not a big deal. I'm considering automount, but maybe ivman would be more appropriate? See that "owner" option in your cdrw drive? Automounting USB removable media happens just fine if one merely adds one's user account to the plugdev group.

The error message occurs from a fresh install with no security changes done. The installation is quite standard (from live cd), it just has LDAP authentication added. It's running under root. The user="0″ attribute, means that its referencing the root user.

It also states in the comment, that we can change this policy or add an other one to suit our needs.