fatal error inserting usbserial Kents Hill Maine

Address Augusta, ME 04330
Phone (207) 512-4207
Website Link
Hours

fatal error inserting usbserial Kents Hill, Maine

I had tried my level best for configuring the modem as per the above method, because my modem was not recognised as a ttyUSB device in the /dev/ file. share|improve this answer answered Apr 22 '12 at 4:15 mpe 1,9421016 add a comment| Did you find this question interesting? Having a problem logging in? USB error: error sending control message: Broken pipe Error: sending Huawei control message failed (error -32).

Near Earth vs Newtonian gravitational potential Is it OK for graduate students to draft the research proposal for their advisor’s funding application (like NIH’s or NSF’s grant application)? The time now is 03:03 PM. I wanted to connect that modem to linux debian or ubuntu. All my efforts went in vain Reply Quote bearcat Re: Ubuntu USB-Serial port install procedure October 30, 2010 09:04AM followed instructions but adapter not working [ 3878.944100] mct_u232 ttyUSB0: usb_submit_urb(read bulk)

Try our newsletter Sign up for our newsletter and get our top new questions delivered to your inbox (see an example). After connecting device, you should see three /dev/ttyUSB*..Make sure they exist. Bus 005 Device 009: ID 0c52:a023 Sealevel Systems, Inc. Please read the FAQ at http://open.nit.ca/wiki/?WvDial If you still have problems, send mail to .

I am using Linux Mint15 Olivia... Bus 003 Device 002: ID 0bda:8187 Realtek Semiconductor Corp. Anyway I can't figure out why sometimes I get the later but most of the time I get the former. Although it does not show "DE IONOSPHERE : CONNECTED as it does on the Windows platform....

I'm using Ubuntu as well and there were no installations for the serial port necessary. On my desktop machine I get the following message: FATAL: Error inserting usbserial (/lib/modules/2.6.23.8/kernel/drivers/usb/serial/usbserial.ko): Unknown symbol in module, or unknown parameter (see dmesg) When I go to dmesg I see: usbserial: Integrated Rate Matching Hub Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub then I do: sudo modprobe usbserial vendor = 0x12d1 product=0x1f01 this spits out the following error: USB error: error sending control message: Broken pipe Error: sending Huawei control message failed (error -32).

What are Imperial officers wearing here? "Rollbacked" or "rolled back" the edit? PLEASE HELP me with this problem .. 1. Just needed to use dmesg to make sure it's there. Tango Icons Tango Desktop Project.

On my other computer, all I had to do was type: modprobe usbserial vendor=0x03EB product=0x6124 and everything worked fine. DefaultVendor= 0x12d1 DefaultProduct= 0x1f01 TargetVendor= not set TargetProduct= not set TargetClass= not set TargetProductList="" DetachStorageOnly=0 HuaweiMode=1 SierraMode=0 SonyMode=0 GCTMode=0 MessageEndpoint= not set MessageContent="" NeedResponse=0 ResponseEndpoint= not set Interface=0x00 InquireDevice enabled (default) Is the new device appearing in /dev/ ? Join them; it only takes a minute: Sign up error inserting a module in Linux — 1 Cannot allocate memory up vote 3 down vote favorite 1 eCryptfs is a POSIX-compliant

printk+0x15/0x17 [] kmem_cache_create+0x41c/0x458 [] ecryptfs_init+0x38/0x1b1 [ecryptfs] [] do_one_initcall+0x71/0x118 [] ? 0xd0ebcfff [] sys_init_module+0x60/0x18c [] sysenter_do_call+0x12/0x36 ecryptfs_init_kmem_caches: ecryptfs_auth_tok_list_item: kmem_cache_create failed Failed to allocate one or more kmem_cache objects memory-management filesystems linux-kernel share|improve Here's what I did: lsusb Code: Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hub Bus 003 Device 003: ID 12d1:1f01 Huawei Technologies Co., Ltd. DefaultVendor= 0x12d1 DefaultProduct= 0x1f01 TargetVendor= not set TargetProduct= not set TargetClass= not set TargetProductList="" DetachStorageOnly=0 HuaweiMode=1 SierraMode=0 SonyMode=0 GCTMode=0 MessageEndpoint= not set MessageContent="" NeedResponse=0 ResponseEndpoint= not set Interface=0x00 InquireDevice enabled (default) FedoraForum.org is privately owned and is not directly sponsored by the Fedora Project or Red Hat, Inc.

Regards, JM Reply Quote HansT Re: Ubuntu USB-Serial port install procedure August 18, 2011 08:21AM Thanks a lot for this. Can anyone help me? In any event, check that the running kernel is current, and reinstall both the kernel and the modules if in doubt: mount /boot cd /usr/src/linux make && make install && make Can somebody please give me advice as to how I go about sorting this mess?

Using endpoints 0x01 (out) and 0x81 (in) Inquiring device details; driver will be detached ... Usually when I do this the serial port does't work. You might find the usb_storage but this is not important since is used to handle the USB storage in the USB 3g if it has any. Bus 003 Device 002: ID 0bda:8187 Realtek Semiconductor Corp.

Why is it a bad idea for management to have constant access to every employee's inbox? If you need to reset your password, click here. Password Forgot Password? Also, I have the statement usbserial vendor=0x067b product=0x2303 in /etc/modules but even when I have the port working (case 2 above) the change is not persistent across reboots and I have

Earlier I associated ttyS0 to ttyUSB0 using the ln command then removed the ttyS0 from the /dev/ folder. Then obviously to sort everything out I would do: modprobe usbserial vendor=0x1199 product=0x68a3 ls -l /dev/ttyUSB* and then tackle wvdial if it weren't for the error. Good to hear that you solved it. This book contains many real life examples derived from the author's experience as a Linux system and network administrator, trainer and consultant.

I used it for this USB to Serial adapter and it worked flawlessly Reply Quote Pasha Re: Ubuntu USB-Serial port install procedure December 08, 2011 01:12PM You're the GREAT. Reply Quote Page 2 of 2Pages:12 Newer Topic Older Topic Print View RSS Sorry, only registered users may post in this forum. Join Date Apr 2008 Location Weston super Mare, UK Beans 49 WARNING: Error inserting usbserial message I'm trying to connect my Garmin Quest GPS to Mapsource under WINE and running Hardy. The application is then looking for other COM-ports, but ends up with USB-Serial-Adapter out of function.